Et av de heteste emnene de senere årene relaterer til sexisme. Der Me Too bevegelsen i grunn bare startet med et par kvinner i Hollywood, så spredte den seg rekord raskt. Det ble fort klart at sexisme var et problem mange mennesker støtte på i hverdagen. Først og fremst handlet bevegelsen om de som ble voldtatt og antastet, men det skulle vise seg å være dypere problemer i samfunnet. Under det verste av det verste kunne det rett og slett virke som om kvinner hele tiden ble utsatt for overgrep, både fysiske og verbale. Men kan det egentlig være sant? Twerke sjokket mot Ada Hegerberg under prisutdelingen av gullballen satte nok en gang rampelyset på hvordan Me Too bevegelsen har endret vårt syn.

Det var da Ada akkurat hadde mottatt prisen og Martin Solveig, den franske DJ-en, spilte et par sanger at uhellet inntraff. Solveig, som er en respektert DJ verden rundt, spurte vår norske stjerne om hun hadde lyst til å twerke. Et simpelt spørsmål, som i følge mange hadde vært helt ok utenfor rampelyset. Allikevel mottok spørsmålet reaksjoner. Enkelte mente at det ikke var et spørsmål, men heller en oppfordring. Andre mente at DJ-en nærmest forventet at hun skulle twerke, kun fordi hun er en kvinne. Begge sliter med å situasjonen fra et perspektiv. Solveig er en DJ som er vant til å se folk danse. På diverse festivaler spiller han for tusenvis av mennesker, derav mange kvinner. En populær ting for kvinnfolk å gjøre på disse festivalene er nettopp det å twerke. Det handler ikke om hans kvinnesyn, det handler ikke om sexisme, og det har i grunn ingenting med Me Too å gjøre. Det er rett og slett bare uskyldig twerking, og noe kvinnen alltid velger å gjøre. I tillegg er det nærmest overraskende at Solveig spurte pent, fordi fra hans side er nok twerking en verdsettelse av hans musikk.

For Ada å si nei er helt ok, men alle kunne se fra hennes reaksjon at dette handlet om rampelyset og ikke sexisme. Hennes nei var rettet mot dansen, ikke et sexistisk framstøt av DJ-en. Det har hun selv også fokusert på i ettertid. Dette er noe mange kvinner kan lære av fremover. Menn er ikke villdyr som må temmes. Grunnen til at menn ofte er den som blir beskyldt i slike situasjoner er dog interessant. Siden tidenes morgen har de stått ansvarlige for fremstøt. Når disse ikke lykkes, så regnes de ofte for å være for frempå. Nå snakker vi selvfølgelig ikke om voldtekter og seksuell trakassering, da disse er totalt forskjellige. I stedet snakker vi om ord, hint og kroppspråk. Vi er nødt til å bare takle det at menn er interessert i kvinner og viser det gjennom disse metodene!