Ada Hegerberg er definitivt navnet å merke seg. Jenta som ble født i Molde, men hadde sine ungdomsår i klubben Sunndal, er ikke bare Norges beste spiller. Faktisk er hun nå regnet som verdens beste fotballspiller. Nylig ble hun den første kvinnelige fotballspilleren noensinne til å få fatt på gullballen. Få skjønner nøyaktig hvor stort dette er. Ikke bare er det et stort steg mot likestillingen, men det er også et stort steg for kvinnefotballen generelt. Videre må det sies at dette vil være ekstremt inspirerende for norske jenter som søker å nå toppen. Har vi kanskje en ny gyllen generasjoni vente som Ada Hegerberg har motivert opp? Tiden vil bare vise, men for nå må alt fokus være på å få jenta som spiller for sin lønning i Frankrike tilbake på landslaget.

Hegerberg startet profflivet i Kolbotn som bare 15 år gammel, og her banket hun inn 15 mål på 30 kamper. Det er utvilsomt et imponerende snitt for en så ung spiller, og hun ble oppdaget på radaren ganske så raskt. Stabæk plukket opp jenta, og i sin første sesong skulle hun vise hvorfor hun i dag er blitt verdens beste. Som kun 17 år gammel hamret hun inn mål for Stabæk. Med hele 24 mål på 18 kamper i den øverste divisjonen, så kan det fort argumenteres for at hun allerede den gangen var en av Norges aller beste spillere. Det skulle ikke gå ubemerket hen, og etter sesongslutt skulle Turbine Potsdam, det tyske profflaget, hente godjenta vår. Det ble derimot et kortvarig opphold, fordi storklubben Lyon allerede hadde sine øyne på jenta. De hentet Hegerberg tilbake i 2014, da hun bare var 19 år gammel. Helt siden denne overgangen kan det fort argumenteres for at hun har vært blant de beste i verden hver eneste sesong.

Dette bevises gjennom hennes 120 mål på 95 kamper i ligaen. Dette er et bedre målsnitt enn storheter som Ronaldo og Messi har. Dessuten har hennes viktige scoringer, og ikke minst antall scoringer, i Champions League hjulpet Lyon å kapre denne tittelen flere ganger. Det er rett og slett en helt fantastisk karriere hun har hatt, og jenta er bare 23 år gammel. Det er dog et skår i gleden, og det er et skår som virkelig har vokst opp etter hun vant gullballen. Selv om de fleste i fotballmiljøet naturligvis visste det, så har flere fått opp øynene for at Ada Hegerberg faktisk ikke spiller på det norske landslaget. Det stammer tilbake til en episode der hun bestemte seg for å trekke seg, det i en meget ung alder. Vi kan bare krysse fingrene for at Lise Klaveness får med Hegerberg tilbake, for hun er virkelig på vei mot noe stort. Kanskje Norge kan slenge seg på?