Selv om Norge på ingen måte har vært en pokernasjon som vi er nå i en lang stund, så har vi et par legender her i nord. En av disse er Thor Hansen, mannen og myten. Han ble regnet som en av Norges desidert beste spillere, fordi han alltid var med på å kjempe i toppen. De senere årene har han vært aktiv, men med vel viten om at han er syk. Kreften skulle bli for mye for Thor Hansen, og 5. Desember 2018 skulle det bli klart at han tapte kampen mot den. Det er trist for pokersporten her til lands, men det gir oss også en mulighet til å gjøre et tilbakeblikk på en blendende bra karriere. Thor Hansen er nemlig noe så sjeldent som en norsk pokerspiller med legendestatus langt utenfor Norges landegrenser.

I pokermiljøet var Thor Hansen uten tvil et veldig verdsatt navn. Det var med tunge hjerter at miljøet mottok nyheten, fordi Hansen var som en mentor for alle spillerne. Faktisk gikk Hansen under kallenavnet “Gudfaren av norsk poker” innad i miljøet. Dette understreker hvor stor denne karakteren egentlig var i denne sporten. Vi har mye moro å se tilbake på i hans karriere, men det er nok spesielt to titler vi må se nærmere på. Hansen vant nemlig World Series of Poker to ganger, en ekstrem prestasjon for en mann fra lille Norge. Denne turneringen regnes som VM i poker, og det er den mest prestisjefulle turneringen en pokerspiller kan vinne. Når Hansen først vant denne, så var han faktisk den første nordmannen noensinne til å dra hjem tittelen. Dette understreker hvilken fantastisk prestasjon han sto for den gangen, og hvorfor han i dag blir hyllet som en av vår tids legender. Han er rett og slett et levende ikon for de som ønsker å nå toppen innen poker.

Roy Kvatningen, mannen som har skrevet bok om Hansen, argumenterer dog for at det ikke bare er titlene som gjorde Hansen så populær. Det var nemlig en god dose personlighet og karisma involvert i miksen også. Når nordmenn fra land og strand reiste til Las Vegas blant annet, så var Hansen der med åpne armer. Det handlet om å gjøre at disse følte seg velkommen, slik at de kunne nyte sporten han selv var så glad i. Nettopp dette var ganske unikt med Hansen. Han var ikke blant de utøverne som holdt kortene tett til brystet. I stedet delte han av erfaring og støttet opp om de talentene som fantes. Sist men ikke minst, så kan vi ikke glemme å nevne at Hansen spilte med Larry Flynn sine penger på en privat fest! Vi hadde med andre ord å gjøre med en stor legende, og Hansen vil nok bli savnet her til lands.