Det er ikke alltid like lett å vite hva slags nyhetssider man skal følge og hvilke man bør stole på. I denne artikkelen skal vi gå nærmere inn på hvordan du kan finne nyhetssider som passer for deg.

Hva er dine interesser?

Dette er noe av det aller beste å starte med. Er du for eksempel veldig interessert i fotball, kan det lønne seg å følge nyhetssider som spesialiserer seg på fotball, kanskje også nærmere bestemt det laget du følger. Det finnes en rekke måter å finne nyhetskilder å følge. For eksempel kan du følge favorittspillerne dine på Twitter, du kan følge klubbens offisielle hjemmeside og du kan følge ligaens hjemmeside. Dette gjør at du vil få ulik vinkling på forskjellige saker. Det kan være at du til og med oppdager noe nytt og kan skrive din egen sak om det?

Få med seg det nyeste

For mange er det viktig å få med seg siste nytt og det er absolutt mulig å følge med på ulike hjemmesider. Det finnes nyhetssider som spesialiserer seg i nyhetssaker, mens andre fokuserer på å skrive lange artikler.

Dette gjelder også for eksempel for podcaster. Hvis du ser på Aftenposten sin dekning av korona-viruset vil du se at de har skrevet en rekke artikler på sine hjemmesider, men at de også har oppsummert det viktigste for hver dag i en liten, kort podcast. Så det finnes måter å følge med og holde seg oppdatert uten å måtte lese en rekke artikler. Det er alltid greit å ha ulike kilder når det kommer til nyheter.

Hva passer for meg?

Er du glad i å lese vil jo det tradisjonelle nyhetsmediet passe for deg, men radio og podcast kan også være alternativer som du burde vurdere. Det gjør at du kan gjøre flere ting samtidig og det er jo praktisk!